Kunst på Heimdal kirkegård

Kunstner: Lars Trægde 2008. Kunstnerisk konsulent: Annika Borg. 

Under ei høy og kraftig furu på Heimdal kirkegård har Lars Trægde bygd en minnelund i treverk og naturstein. Mens den store trekrona danner ”tak”, utgjør den solide kirkegårdsmuren ”vegger” i det stille sørøstre hjørnet av kirkegården. Minnelunden består av et lavt platå på ca. 10 x 8 meter som er bygd opp med en grov steinmur, sådd til med gress og delvis belagt med steinheller. Oppe på forhøyningen har kunstneren reist en åpen og luftig konstruksjon, et rammeverk av malmfuru, på den ene siden. Her er det føyd inn to benker i samme materiale, og et enkelt bordtak over den ene benken gir en viss fornemmelse av et innerom, selv om utsynet er fritt til alle kanter. Langs motsatt side av platået er det satt opp en lav trekonstruksjon for montering av navneplater. Kunstneren har latt minnelunden gli inn i omgivelsene, med tro på at kontakten med trær og natur kan være en viktig del av sorgarbeidet.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.