Frode Rinnan

1905-1997
Familien til Frode Rinnan bodde i Hvedingsveita da han ble født, men flytta etter hvert til Haldens gate på Møllenberg. Her vokste han opp i et typisk arbeiderklassemiljø. Likefullt leste han seg fram til realartium i 1925. I 1926 er han benevnt "murarbeider", men snart etter påbegynte han arkitektstudiene ved NTH. I studieårene kom mange talenter til syne, og han var ekstraordinært aktiv i studentmiljøet. I teater- og musikkretsene rundt "Samfundet" utmerket han seg som tekstforfatter, utøver og "brilliant viseskriver". I to semestre i perioden 1928-29 var han også formann i Studentersamfundet. Han avla arkitekteksamen i 1930.
Etter et kort mellomspill ved Trøndelag Kringkaster, flyttet han fra Trondheim for godt. Men kontakten med hjembyen tok han vare på, ikke minst gjennom ettervirkninger av den høye aktiviteten i studietida. Så seint som i 1977 var han tilbake som kåsør i Studentersamfundet.
Som arkitekt er det særlig Oslo han har vært med på å prege. I etterkrigstida ble han en av frontfigurene bak parolen "sosial boligbygging". Han sto sentralt i utforminga av Lambertseter sør, et pionerarbeid for drabantbyer i Norden. Han deltok aktivt i både faglig og politisk virksomhet, bl.a. som medlem av Oslo bystyre for Arbeiderpartiet. Før krigen var han også meget aktiv i Socialistiske Arkitekters Forening.
Da Oslo ble tildelt vinter-OL i 1952, fikk Rinnan hovedansvar for alle større, nødvendige utbygginger. Holmenkollbakken, Jordal Amfi og Bislett stadion (revet i 2004!) har alle preg av arkitekten Frode Rinnan. Også Frognerbadet, Njårdhallen og universitetsområdet på Blindern er eksempler fra hans faglige virke. Rinnan døde i høy alder i 1997. I Trondheims bybilde er han kun synlig ved at en veg på Moholt er oppkalt etter han.