Kunst - Bauta over Olaf Grilstad

Kunstner: Oscar Lynum (1957). Bekostet av venner i Kameratklubben 12. 

Olaf Grilstad (1862–1942) var kjøpmann i Trondheim. Han ble en av pionerene for skisporten og vinteridretten i Trondheim og Trøndelag, og hadde mye av æren for at Skistua ved Gråkallen ble bygget. Steinbautaen var en gave til Skiklubbens 75-års jubileum. Den har et portrettrelieff  som er laget av billedhuggeren Oscar Lynum.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.