Kunst - Cissi Klein

Kunstner: Tone Ek og Tore Bjørn Skjølsvik (1997). Bekostet av innsamlede midler.

Forfølgelsen av norske jøder startet for alvor høsten 1942. Da ble den 13-årige Cissi hentet ut av klassen sin på Kalvskinnet skole av norsk politi og sendt til konsentrasjonsleiren Auschwitz, hvor hun døde året etter. Den ventende piken på benken er et bilde på en individuell skjebne, men samtidig en påminning om okkupasjonmaktens behandling av jøder og om krigens grusomheter. Statuen ble avduket 6. oktober 1997, på årsdagen for aksjonen mot jødene. Elever fra Kalvskinnet skole deltok ved avdukingen, og skolen har også en minnestund ved statuen hver 17. mai. Tone Ek og Tore Bjørn Skjølsvik, som begge er malere og billedhuggere, har i fellesskap utført skulpturen. 

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.