Kunst - Den siste viking

Kunstner: Nils Aas (1991). 

”De segla om vinteren de hundre mil i åpen båt opp til Lofoten. Kanskje var det bare fortjenesten som frista, kanskje var det og fordi de ute på havet var frie menn”.

Dette sitatet og tittelen på skulpturen er hentet fra Johan Bojers roman Den siste viking. Det passer bra for en skulptur som skal stå i Ravnkloa, båthavn og fisketorv i flere hundre år. Nils Aas, som selv er oppvokst ved fjorden i Nord-Trøndelag, har gitt fiskeren en karakteristisk og høyreist skikkelse.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.