Kunst - Endring

Kunstner: Carl Nesjar (1997). Bekostet av Statoil. 

Skulpturen består av en stålkonstruksjon formet som et vridd kvadrat. Den roterer langsomt i et basseng og forandrer karakter etter årstidene. Om vinteren er den en isskulptur, om sommeren en vannskulptur. Laserbelysning inne i konstruksjonen forsterker uttrykket. Nesjar har vært en pioner når det gjelder å koble kunst med moderne teknologi, og har høstet internasjonal anerkjennelse for sine helårsfontener. Fontenen var en gave til Trondheim by fra Statoil i anledning tusenårsjubileet i 1997.

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.