Kunst - Fontene av Isern

Kunstner: Ramon Isern (1972–73). Bekostet av Trondheim kommune. 

Fontenen ble laget som del av utformingen av plassen foran kommunens nybygg i Holtermannsveien, samme år som bygget ble tatt i bruk. Den abstrakte skulpturen skulle spille sammen med vann og farget lys fra åtte lyskastere i bunnen av bassenget. Tekniske problemer har ført til at vannet og lyset er avstengt, slik at det nå er skulpturens strenge geometri som alene spiller hovedrollen.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.