Kunst - Fosenkaia

Bilde av Forventning på Fosenkaia

Skulpturen er utformet av Elmgreen & Dragset på deres atelier i Berlin, støpt på tradisjonelt vis i Pirna i Tyskland og har fått tittelen Forventning. Det forestiller en ennå ikke avduket skulptur. De første skissene forelå for noen år siden, og i et intervju med Adresseavisen sa Dragset at formen har endret seg underveis. Den er blitt litt smalere, litt mer minimal og monolitt-aktig. Størrelsen er tilpasset andre skulpturer i byen, som Den siste viking og Stadsingeniør Dahl-statuen, som også befinner seg på Fosenkaia. Men det er den samme grunnideen, forsikrer Dragset, det er som om det alltid er noe å se fram til. Han håper skulpturen skaper undring og setter fantasien i gang hos publikum. Foto: Geir Sigbjørn Hageskal.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.