Kunst i Aastahagen barnehage

Kunstner: Erlend Leirdal.Tittel: «Hai og hegre», 2014. Kunstkonsulent: Grethe B. Fredriksen

Erlend Leirdal har i Aastahagen barnehage på Persaunet nærmet seg noe av det mest grunnleggende i barns kreative lek: lekehytta. Til alle tider har unger bygd hytte selv av materialer de har funnet og samlet og deretter snekret sammen med ujevn presisjon, men med skaperglede og arbeidslyst. Noe av denne grunnleggende gleden ved å arbeide med tre har i alle år ligget tydelig i Erlend Leirdals kunstneriske objekter og prosjekter – også i flere tidligere prosjekter i hjembyen Trondheim. Hans «plankehytte» på Aastahagen er en foredlet variant av dette tradisjonelle, primitive byggverket, men fornemmelsen av det enkle er til stede i den tynne treveggen mellom inne og ute. Og som den gode, gamle plankehytta skulle pyntes og stafferes, har kunstneren kronet arbeidet med utskårede figurer i tre – en hai og en hegre – som ikke bare bidrar til en videre foredling av hytta, men markerer den enda tydeligere som kunstverk. Til tross for sin ukompliserte form og enkle materialer, har hytta for øvrig ildsted og en god, varmende funksjon på kalde dager.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.