Kunst i Blomsterbyen barnehage

‘Snabel og Fabel’. Kunstner: Vigdis Dagsdatter Øien 2007. Kunstnerisk konsulent: Ingun Myrstad. 

Vigdis Dagsdatter Øien har tatt utgangspunkt i barnas og barnehagenes ønske om å få kunst til å bruke, både fysisk og tankemessig. Blomsterbyen barnehage fikk to fabeldyr som tilfredsstiller de fleste behov. De rosa, buktende skulpturene i glassfiberarmert polyester er gode å sitte og klatre på, eller bruke som tunnel, samtidig som de utfordrer tanken og fantasien. De ser ut som meitemark som borer seg ned i bakken, eller kanskje minner de mer om en snabel, som navnet tilsier – hvor nå elefanten er. Kanskje er den i ”skogen”, som omgir fabeldyrene, 20 stammer av ospetrær, malt i fargene gult, rødt og oransje. Historiene og ungenes egne skuespill har etter hvert blitt mange rundt de to objektene, som også synes godt i mørket. Barnehagen ville at det skulle være en utsmykking med lys – og det ble det. Oppe i den bratte bakken ved Nissekollen lyser Fabel og Snabel lang vei.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.