Kunst i Brannhaugen barnehage

‘Fantasi’. Kunstner: Ansgar Ole Olsen 2009. Kunstnerisk konsulent : Bjørg Nyjordet.

Brannhaugen barnehage ble tatt i bruk høsten 2009, og de første barna som ”flyttet inn” fikk hjelpe Ansgar Ole Olsen med å gjøre utsmykkingen ferdig. Plater i forskjellige materialer, farger og størrelser ble satt sammen på det høye tregjerdet mot sør til de utgjorde et stort bilde. Ved første øyekast ser ikke bildet ut til å forestille noe bestemt, men ved nærmere betraktning trer det fram ulike figurer som utløser assosiasjoner og nye tolkninger. Om noen øyner fabeldyr i bildet, finner de dem igjen i en tydeligere og mer konkret form i enkeltfigurer på veggen ved inngangen til de to avdelingene, hhv. for storbarn og småbarn. Avdelinger, ”team” og rom i barnehagen har tatt navn fra Leirelva som renner like i nærheten og et steinbrudd som også finnes i nærområdet. I gjerdet har kunstneren satt inn store innrammede kikkhull – ”koøyer” – både mot elva og de øvrige omgivelsene, der barna kan dikte inn de fantasifulle figurene på gjerdet, eller ta dem med i tankene inn i Bekken, Fossen, Kulpen, Steingrua og barnehagens øvrige innemiljø.

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.