Kunst i Charlottenlund barnehage

Kunstner: Nirmal Singh Dhunsi 2004/2005. Kunstnerisk konsulent: Erlend Leirdal. 

Nirmal Singh Dhunsi kom til Norge fra India tidlig på 1980-tallet og har gjennom mange år arbeidet i et krysningsfelt mellom et tradisjonelt indisk og et moderne vestlig kunstuttrykk. Østens mytologiske temaer har vært blandet med symboler fra Vestens underholdningsindustri, ikke minst tegneseriefigurer. Guder fra hinduistisk mytologi og Disneys Mikke Mus-figur i ett og samme bilde har åpnet for tankefulle betraktninger. I Charlottenlund barnehage viser han seg fra en mindre problematiserende side og boltrer seg i den felleskulturelle tradisjonen med personifisering og menneskeliggjøring av dyr. Tydeligst kommer dette til uttrykk i en installasjon av to store lekedyr, to 1 meter lange løver, >laget i blandet teknikk med en ”pels” av malt, strikket garn, og like blide begge to. I den øvrige utsmykkingen har kunstneren brukt sine vanlige teknikker, tegning og maleri. I et av rommene henger 33 runde bilder, malt på lerret som er limt til treplater. 32 av dem er 30 cm i diameter, mens det siste utgjør et visuelt sentrum i bildeserien med sine 122 cm i diameter. I det siste rommet, småbarnsavdelingen Smia, er formatene på bildene kvadratiske, 62 til sammen fordelt på to tett sammenstilte serier. Dyrene er dels gjengitt som silhuetter mot en ren bakgrunnsfarge, dels i mer tradisjonell form.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.