Kunst i Ferista barnehage

'Skogens dyrehage'. Kunstner: Gerald Siler 2009/2010. Kunstneriske konsulenter: Helga Bøe & Ann Lundstrøm. 

Ferista barnehage ble anlagt som midlertidig barnehage, men har siden fått status som permanent. Lykkelig for det er naturligvis ungene på Ferista som har fått sitt eget eldorado i skogen. Gjerdene er høye og solide, som om det ennå gjemmer seg rovdyr mellom trærne utenfor. Men det eneste villdyret i nærheten hører hjemme inne på barnehagens grunn. Det er hugget i stein av Gerald Siler, men viser ikke fram flere kroppsdeler og detaljer enn at det liksom gjemmer seg i steinen og blir en mystisk og spennende skapning. Kanskje er dyret til og med snilt? Gerald Siler er opprinnelig fra USA, men har lenge bodd og virket på Støren, der den lokale granitten har gitt utfordringer gjennom mange år. En karakteristisk kombinasjon av grove, naturlige flater og polerte felter gjenkjennes også i det store steindyret og den øvrige steinskulpturen han har brakt inn i Ferista barnehage. I tillegg omfatter utsmykkingen en totempæl, som passer godt i en barnehage der avdelingene har navn etter indianerstammer.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.