Kunst i Gjørtlervegen barnehage

Kunstnere: Erlend Leirdal & Octavio Gil Villegas 2006/2007. Kunstnerisk konsulent: Oddvar Vinje. 

Skogen er ikke langt unna i Gjørtlervegen barnehage på Havstad. Derfor er det bare naturlig at ungene her har fått selskap av utskårne trefigurer – en rev, en svartspett, en drage, en båt, ei kveite og fossen fra eventyret om de tre bukkene Bruse. De har samlet seg i en gruppe ved en av inngangene og gir inspirasjon til fantasifull lek i dyreriket. Barnehagen er samlokalisert med andre kommunale funksjoner, men i dette området ved sokkelinngangen skal ingen være i tvil om at det er barna som råder. Erlend Leirdal har skapt spenning med sine pigmenterte figurer i eik. De står riktignok noe mørkt til, men heldigvis for ungene er det ikke lang vei opp til lekeområdet i sola om de blir kalde i skyggen. Inne på helsestasjonen er det utsikt mot denne uteplassen gjennom store vinduer. Her har Octavio Gil Villegas forsterket synsbildet med tegninger lagt på glasset, i kombinasjon med fargeflater i rødt og gult. Strektegningene er i en enkel, naivistisk form, som ikke minst barn har evne til å fortolke og spinne videre på.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.