Kunst i Hårstad barnehage

Kunstnere: Bjørg Nyjordet og Magnar Gilberg. Tittel: «Glassportal», 2011. Kunstkonsulent: Anne Marie Hagerup

I Hårstad barnehage står et hus uten tak, med vegger av glass og smale ganger som snor seg glatt og buktende mellom de høye, blanke veggene. Innenfra blir verden så forskjellig gjennom det tykke glasset, som skimrer i sine egne farger, i grønt og blått. Det virker nesten som å være fanget i glassberget, men så er ikke veien ut så lang. Spennende er det også å se utenfra og inn. Et ansikt blir så rart gjennom sånt glass!

Bjørg Nyjordet og Magnar Gilberg har skapt sin gjennomskinnelige installasjon av glassbyggerstein i et samspill av farger, gjenskinn og innfall av lys. I noen av glassteinene er barnas egne tegninger risset inn og markerer barnehagens stolte eierskap til det skinnende blanke kunstverket, som rammet inn av stål.
Kunstnerparet Nyjordet og Gilberg fra Mære har gjennom mange år markert seg med bruk og gjenbruk av gjenstander og materialer i en ny og original form. I Trondheim har de tidligere laget en installasjon i Utleir barnehage – en stor «klode» bygd av små elementer av tre. I likhet med «kloden» er «Glassportal» godt synlig for alle som passerer på veien forbi barnehagen.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.