Kunst i Iladalen barnehage

'Over streken'. Kunstner: Eva Kun 2004/2005. Kunstnerisk konsulent: Beret Aksnes. 

Iladalen barnehage er en av de mange barnehagene i Trondheim som er bygd etter 2000.Valget av kunstner falt her på Eva Kun, en ungarskfødt kunstner, bosatt i Norge siden 1980 og med en lang rekke utstillinger og utsmykkinger på sin CV. Kun gikk løs på barnehagens sentrale oppholdsrom, ca. 35 m² i størrelse. Her ville hun skape et inspirerende rom med en kunst som var full av assosiasjoner uten at den skulle oppta plass i rommet. Et stort mønster ble malt på gulvet slik at det oppsto ”veier” og mellomrom i blått og gult, godt egnet til fantasifull lek. De to langveggene fikk også lignende tofargede mønster og ble i tillegg utstyrt med magnetfigurer som ungene kan flytte rundt på i det store ”landskapet”. I tillegg omfatter utsmykkingen enkle figurbilder på glassdører og takvinduer, samt ”platter” til å stable og sette sammen som et stort puslespill.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.