Kunst i Klæbuveien barnehage

Kunstner: Peder Istad 2008. Kunstneriske konsulenter: Marius Amdam & Kjersti Berg. 

Klæbuveien barnehage åpnet i januar 2007, og her har det vært full fart ute som inne helt fra første dag. I uteområdet har barna fått selskap av fire skulpturer av granitt, alle runde og vennlige i formen. Hver skulptur er limt sammen av steinskiver i ulike fargenyanser, slik at det oppstår et fargespill, som skifter litt med sol og regn. Moldekunstneren Peder Istads skulpturer er bygd opp av kuler og ”nøtter”. De runde elementene danner søyleaktige former som ser ut til å trosse tyngdekraften, lik de vaklende tårnene barna selv liker å bygge. Den siste delen av utsmykkingen er en enkel kule som ligger på bakken, slik det som oftest går når tårnet har blitt for høyt. Men her står alt stødig og solid og tåler til og med lek og hardhendt behandling. Gjennom skulpturene står det nemlig ei jernstang ned i et kraftig betongfundament. Med installasjonen har Istad forsøkt å skape en visuell bro mellom bygningen og en lekeplass av rullesteiner, og på veien til og fra møter ungene kunst på begge sider. I mørket lyser en av skulpturene og gjør det lett å finne fram.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.