Kunst i Kolsås barnehage


Kunstner: Espen Dietrichson. Tittel: «Speilportal», 2010. Kunstkonsulent: Karianne Stensland.

Kolsås barnehage ligger høyt oppe i en solrik bakke og har fin utsikt mot sør. Denne fine utsikten mot åser og fjell har Espen Dietrichson oppdaget og utnyttet i sitt kunstverk i barnehagen. På en høyde bak huset har han satt opp en stor «kikkert» på et solid stativ. Det lange kikkertrøret er vendt akkurat mot det fineste utsynet mot sør. Både for barn og voksne er det fristende å ta en titt og finne ut hva det er kunstneren har rettet kikkerten inn mot, og hva han vil vise fram. Noe uventet er det kanskje at han ikke har fokusert på de blå fjellene i horisonten, mot skyene eller himmelen. Nei, det en ser gjennom røret, er en verden for seg – det er et kaleidoskop med mange farger og fasetter.

Dekonstruksjon av virkeligheten er et gjennomgående trekk i Espen Dietrichsons kunst, enten han arbeider med tegning og grafikk eller med skulptur. Mens det på Kolsås er naturen han tolker med sitt kunstneriske blikk, er det i andre arbeider arkitektur og menneskeskapte omgivelser han gjengir i sitt eget visuelle språk. Dietrichson er opprinnelig fra Stavanger, vokste opp i Arendal og har i flere år hatt Oslo som sin base.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.