Kunst i Ladesletta barnehage

Kunstner: Elin Aasheim. Tittel: «Bjørnen, gullfisken, muldvarpen og larva», 2014/15. Kunstkonsulenter: Ingun Myrstad og Mikkel Wettre.

I Ladesletta barnehage har en stor bamse kommet på besøk. Den har stilt seg opp i et hjørne av sandkassen og vil visst være med og leke. Bamsen vet visst ikke helt om den får lov, så den står litt forsiktig og ser på. Kanskje passer det store dyret også litt på og ser etter om alle har det bra? Selv trives det godt, for det hender ofte at ungene kommer og klemmer og koser med den glatte keramiske kroppen. Noen blir stående og se på de fine tegningene skulpturen har på den harde og glatte overflaten. Det er ingen tvil om at dette er en snill og godmodig fyr.

Mens det er liten tvil om hva den store keramiske skulpturen forestiller, kan ungene dikte mer innhold i de andre, mindre skulpturene som Elin Aasheim har laget i det samme materialet og til det samme området ved sandkassen. Er dette skilpadder eller noen andre rare dyr? Kunstneren gir selv svaret i tittelen på verket: Hun har bestemt at det er en gullfisk, en muldvarp og en larve! Men det går vel an å synes at de ligner på andre dyr? Med glatt, blå overflate og blomsterdekor ser de i hvert fall snille ut, og gode å ta på er de også.

Elin Aasheim er opprinnelig fra Trondheim og har i flere år vært en del av fellesskapet i Trafo Kunstnerhus i Oslo. Hun har arbeidet mye med troll og eventyrlige skapninger som tema, og hun har i regi av Utenriksdepartementet stilt ut keramiske skulpturer i en rekke land.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.