Kunst i Leistad barnehage

Kunstner: Viel Bjerkeset Andersen. Tittel: «Trude», 2012. Kunstkonsulenter: Ellen Sofie Griegel og Kjersti Berg.

Hvordan ser det ut inni en ballong? En oppblåst, rund ballong med knute for åpningen? Ungene i Leistad barnehage vet det, for de er små nok til å krype inn det hemmelige hullet. Viel Bjerkeset Andersen har skapt en lettfattelig illusjon og fungerende fiksjon med sin ballongskulptur rett utenfor inngangen i barnehagen. Her går barna forbi flere ganger om dagen, klapper og stryker den harde overflaten av stål på det myke, runde objektet. En kikk inn hører med, for det hender at det sitter noen der inne og vet svaret på det de voksne ikke vet: Hvordan ballongen ser ut innvendig, og hvilken farge den gjemmer på der (rød).

Kunstneren selv har i tillegg til den nærliggende tolkningen av skulpturen som ballong tenkt at den kan ligne en larve eller en gris. Så her er det bare å bruke fantasien og krype inn – for den som er liten nok til det.

I en rekke forskjellige materialer, uttrykk og formater har Viel Bjerkeset Andersen gjennom flere år satt sitt preg på barnehager, skoler, institusjoner og uterom en rekke steder i Norge. I Trondheim er hun representert med en skulptur i sykehusparken ved St. Olavs Hospital.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.