Kunst i Lidarende barnehage

'Opp trappen'. Kunstner: Liv Strand 2008. Kunstnerisk konsulent: Gry Ulrichsen. 

De fleste utsmykkinger er bilder eller installasjoner med et permanent fysisk uttrykk. I Lidarende barnehage er det ikke slik. Her kan personalet langt på vei bestemme hvordan kunsten skal se ut og virke fra dag til dag. En lysinstallasjon i gulvet og på en av veggene har seks forskjellige programvalg og kan varieres i styrke, intensitet og energi. Motivet i den originale utsmykkingen er to trapper, noen sirkler og halvsirkler. Linjene består av små lyspunkter, innkapslet i grønne, blå og hvite plastbånd som er senket ned i terrassegulvet i barnehagen og opp langs fasaden. Tegningen kan varieres i lysstyrke, blinke og slås på/av i bestemte intervaller. Fra et el-skap i personalets garderobe kan dette styres, alt etter om det passer med rolige eller mer fartsfylte uttrykk i det lysende kunstverket. Linjene og grensene i tegningen flyttes med det skiftende lyset og skaper rom og plasser hvor ungene kan sette seg ned, eller som de kan ta i bruk i felles lek. Her legger kunsten grunnlaget for en impulsiv bruk som barna selv bestemmer. Særlig effektiv og anvendelig er installasjonen i den mørke tiden av året.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.