Kunst i Majorstuen barnehage

'Energivegg'. Kunstner: Trude Westby Nordmark 2006. Kunstnerisk konsulent: Wibeke Krohn. 

Ballvegg er det mange som har, men ingen ligner på den i Majorstuen barnehage på Persaunet. Den har lysende bilder som skifter farge hele tiden, og den står og skinner for seg selv lenge etter at ungene er hentet. Trude Westby Nordmark er opprinnelig keramiker, men her har hun valgt andre materialer. Konstruksjonen består av en solid ramme i aluminium omkring en ”flatskjerm” av tykt og sterkt pleksiglass. En permanent strømforsyning sørger for et levende bilde av abstrakte mønstre, programmert av kunstneren i et utall fargekombinasjoner, med en ”klode” som hovedelement. Utgangspunktet for bildene er tegninger på papir som kunstneren har scannet og bearbeidet i photoshop. Den ca. 2 x 3 meter store ballveggen har blitt et landemerke på Persaunet, godt kjent av alle i området. Fargekombinasjonene på skjermen er alltid nye og spennende, slik at ungene i barnehagen ikke går lei av dem, selv om det ofte kan se slik ut når det sparkes som hardest mot glassveggen.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.