Kunst i Nedre Flatåsen barnehage

Kunstner: Jørgen Moe. Tittel: «Regnbuehagen», 2010. Kunstkonsulent: Brit Dyrnes.

En flat, litt kjedelig gårdsplass i Nedre Flatåsen barnehage er omgjort til et humpet terreng med fargerike bobler som tyter opp fra bakken. Boblene er laget av keramikeren Jørgen Moe, som i hver enkelt av dem forteller et helt lite eventyr med sprelske farger og glade mønstre. Her er det bare å legge seg ned og la tankene og fantasien sprudle videre i egne bilder og fortellinger. Men disse humpene i asfalten er også artige å hoppe fra eller redde seg opp på, som på en øde øy i havet. Når det legger seg is på gårdsplassen, gir de keramiske boblene et nytt og spennende inntrykk, der de plutselig ligger og gløder i varme farger under et glassaktig lokk. Tittelen på verket er det barna i barnehagen som har kommet fram til, og de har også satt navn på hver av boblene: «Rundtogrundt», «Bølge», «Måne», «Puslespill», «Drageøya» og «Regnlys».

Jørgen Moe er fra Trondheim og var en av flere unge trønderske keramikere som markerte seg under begrepet «Ny trønderkeramikk» i siste del av 1990-tallet, med utradisjonell bruk av materialet.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.