Kunst i Nyborg barnehage

'Kunst'n'. Kunstner: Brit Dyrnes 2004. Kunstnerisk konsulent: Bjørg Nyjordet. 

”Kunst’n” kaller ungene i Nyborg barnehage utsmykkingen ute på lekeplassen. Først kalte noen den for ”Skilpadden”, men etter hvert fant ungene ut at den egentlig lignet på altfor mange forskjellige ting til at den kunne få noe helt spesielt navn. Derfor ble det etter hvert bare ”Kunst’n”. Av personalet er kunstverket beskrevet som et ”smykke som kommer opp fra asfalten”, mens kunstneren selv i utgangspunktet hadde assosiasjoner til en eller annen dyrekropp. De ulike delene er spennende å ta på ettersom overflatene er forskjellige. Fysisk kan denne formasjonen betegnes som to sammenhengende forhøyninger, belagt med glatte fliser i ulike farger. Flisene varmes av sola og gjør dette til en god sitteplass, mens det rutsjes med liv og lyst når flisene dekkes av is og snø. Forhøyningen har også et ”oppkomme” med en vannrenne, der vannet sildrer når kranen åpnes i sommerhalvåret. Dels oppå, dels ved siden av står og ligger noen objekter i stein, med glatte overflater og runde former. De lar seg også ta på, klatre på og herje med, og er like egnet til å fantasere over – og identifisere med ulike dyr. ”Kunst’n” kan brukes til mye.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.