Kunst i Okstadvegen barnehage

Kunstnere: Jan de Gier & Vigdis Haugtrø 2009. Kunstneriske konsulenter: Anette Lund & Pål Bøyesen.

Okstadvegen barnehage åpnet våren 2007 og er en del av enheten Kroppanmarka barnehager. Utsmykkingen sto ferdig sommeren 2009 og ble raskt tatt i bruk som en del av barnas utendørs lekemiljø. Dette er da også et kunstverk som skal utnyttes og utforskes på en fysisk måte. På hvert sitt solide understell av stål står tre kraftige uthulte trestammer, litt på skrå i hver sin himmelretning. På avstand kan de minne om stjernekikkerter, og alle byr på et interessant syn gjennom hullet i stokken, hhv. mot himmelen, skogen og husene bak. Det store hullet innbyr imidlertid til mer enn å se gjennom. For ungene er dette også en tunnel til å krype i, og de solide trestokkene er til å klive og sitte på. Der oppe er utsikten heller ikke dårlig, selv om de stadig er nede igjen for å speide gjennom hullet. Denne utsmykkingen har en flerdelt funksjon og setter i sving kropp og krefter, sinn og sanser.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.