Kunst i Øvre Jakobsli barnehage

Kunstner: Tore Reisch. Tittel: «Pinus Pixel», 2014. Kunstkonsulent: Kristin Sæterdal

Mens mange av kunstverkene i barnehagene legger vekt på å bli brukt, lekt med og klatret på, har Tore Reisch satt sitt hovedbidrag i Øvre Jakobsli barnehage utenfor lekeområdet og unna barnas rekkevidde. Dette er et kunstverk som først og fremst er til å se på, ikke bare for brukerne av barnehagen, men for hele området omkring. Det store «treet», som kan se ut til å være bygd opp av datateknikkens piksler – eller av barnas legoklosser –, står plassert ut mot veien, på utsiden av bygningene i barnehagen. Her, ved oppkjørselen og inngangen, går unger, foreldre og ansatte til og fra og møtes hver morgen av «pikselfurua» på hjørnet. Det står som et landemerke for barnehagen og er en forsmak på kunstnerens andre arbeider innendørs, i form av både små skulpturer og tegninger.

Tore Reisch arbeider ved Lademoen Kunstnerverksteder, der han på ulike måter driver en kreativ videreføring av gammelt håndverk og tradisjonell bruk av tre som materiale.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.