Kunst i Porsmyra barnehage

'I bevegelse'. Kunstner: Sandra Norrbin 2006. Kunstnerisk konsulent: Marius Amdam & Kjersti Berg. 

Barna i Porsmyra barnehage har fått en utsmykking til å leke, hoppe og herje i. Bak den står Sandra Norrbin, en svensk kunstner utdannet i Trondheim. Dette er en robust terrenginstallasjon der ungene kan løpe, ligge, sitte og rulle så mye de vil uten at noen ber om at de skal være forsiktige. Uteområdet rundt barnehagen ble planlagt av PAN Landskap AS, og Sandra Norrbins utsmykkingsarbeid foregikk i samarbeid med dem. En modell av utsmykkingen ble laget av en student ved NTNU før arbeidet ble satt i gang på Porsmyra. Her ble forhøyninger lagt opp i terrenget, før Norrbin dekket sin del av området med et mykt fallunderlagsmateriale (Childs- Play) i ulike farger. På dette materialet har hun tegnet store organiske former som slynger seg omkring ujevnhetene i underlaget.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.