Kunst i Sildråpen barnehage

‘Livshjulet’, ‘Ymers arv’, ‘Flukt’, ‘Fantestreker’, ‘Kveldsrider’ & ‘Fossil’. Kunstner: Guttorm Nordø 2004. Kunstnerisk konsulent: Annika Borg. 

Guttorm Nordø har gjennom mange år gjort seg bemerket på ulike kunstfelt, som billedkunstner, musiker og utgiver av alternativ litteratur (tidsskriftet El Djarida). Som billedkunstner er han spesielt kjent for sin særegne figurative form og sine ”piktogrammer” av enkle, ekspressive og uttrykksfulle skikkelser. Nordøs stil kan minne både om tegneserier og graffiti med sin store temperamentfulle kraft, der selv en enkel figur er nok til å skape virkningsfull effekt, stemning og følelser. En linje til helleristningenes elegante forenkling og stilisering kan man også finne i hans visuelle uttrykk. Barnehagen på Åsvang har fått et par drypp av Nordøs karakteristiske kunst i to menneskefigurer og en stjerne som er nedfelt i skiferstein som tegninger på asfalten. Stående eller liggende kan ungene betrakte strek, farger og materiale på nært hold, mens de får helhet og oversikt på litt større avstand. I nærheten er det satt opp steiner til å sitte på, og det er dessuten god utsikt fra klatrestativene og inne i barnehagen. Noen synes nok figurene ute på plassen ligner det som finnes i deres egen spennende billedverden. Utsmykkingen består videre av to 135 cm høye bautasteiner med malte fugle- og dyrelignende figurer og to store steiner lagt ned i bakken, hver 1 m² store og med en sandblåst tegning.

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.