Kunst i Sjetne barnehage

'Skjønnheten og udyret'. Kunstnere: Marit Benthe Norheim & Claus Ørntoft 2003/2004. Kunstnerisk konsulent: Erlend Leirdal. 

”Den er fin, men jeg får ikke til å klatre på den.” Denne klagen kom fra et av barna i Sjetne barnehage. Barnehagekunst trenger ikke nødvendigvis være ”dyre og påkostede klatrestativ”. Det er det norsk/danske kunstnerparet Norheim og Ørntofts skulptur et eksempel på, selv om den lar seg erobre fysisk for de litt større ungene, uten fare for skade verken på skjønnheten eller udyret. Dette er også kunst til å ta og røre på, men først og fremst er skulpturen til for fantasi og følelser, der den framstiller et monsterlignende vesen med en kvinneskikkelse som kommer ut i en bue fra munnen. Udyret er laget i rødlig granitt av Ørntoft, mens skjønnheten er Norheims verk, modellert i hvit betong over en stålkonstruksjon. Mens udyret er 115 cm høyt og 180 cm langt, svever skjønnheten i en nesten 3,5 m lang bue. I flere år har barnehagen gjennomført kreative prosjekter rundt skulpturen og gitt barna innblikk i hva kunstnere gjør og hva kunst er. Den store skulpturen ligger like innenfor porten og kan lett beskues av forbipasserende. Dermed utgjør den et kunstnerisk innslag i nærmiljøet og er med på å danne en helhetlig kunstnerisk attraksjon på et konsentrert område i Sjetnemarka sammen med utsmykkingen på skolegården og i bydelsparken.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.