Kunst i Tiriltoppen barnehage

Kunstner: Harald Oredam. Tittel: «River in Ocean» 2014. Kunstkonsulent: Grethe Hald.

Tiriltoppen barnehage har både skogen og fjorden i nærheten, og da er det ikke rart at det dukker opp dyr og vesener her fra både sjø og land. I en skulpturgruppe med fire objekter gjenkjennes lett en flodhest, som heldigvis er rolig og snill og ikke er større enn at den er mulig å sitte på. Det lar seg også godt gjøre på den lange, klumpete ryggen som tilhører et mer ubestemmelig dyr – er det kanskje en sjøorm som bukter seg fram til det vannhullet dyrene samler seg rundt? Fra disse mer eller mindre velkjente skapningene er ikke gjenkjennelsen den samme i de to øvrige granittsteinene i gruppen. De representerer mer form og fasong enn noe rent konkret fra dyreriket. For ungene er de nok like fine for det – glatte å ta på og egnet til å klatre og sette seg på. De fungerer i kraft av seg selv og sin form og visker ut skillet mellom det virkelige og det uvirkelige, mellom det konkrete og det abstrakte i opplevelsen.

Harald Oredam, opprinnelig fra Andøya i Troms, er en av veteranene i norsk billedhuggerkunst og er representert med utendørs arbeider på 20 forskjellige steder i Norge samt i Kroatia og Tyrkia.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.