Kunst i Tonstad barnehage

Kunstner: Merete Morgenstierne. Tittel: «Hund med venner», 2011. Kunstkonsulent: Ellen Reksterberg.

Øverst på lekeområdet i Tonstad barnehage sitter en hund med labbene i været. Det er som om den pent spør barna om å få være med å leke, enten de aker eller bare springer omkring. Og selv om den bare sitter der, blir den ofte et midtpunkt i ungenes viltre utfoldelse, både hunden og de andre små figurene fra Merete Morgenstiernes «dyreunivers». Dessuten gir den barna en følelse av trygghet; dette er en hund som har oversikt og tydelig passer på.

Skulpturgruppen av én stor og tre små skapninger, fra den naturalistiske hunden til mer fantasifulle smådyr, utgjør et lekende miljø i seg selv, der ungene kan gå inn og bli en del av den lille fortellingen, dyremenasjeriet, som finner sted på sokkelen – alt «frosset» i bronse.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.