Kunst i Utleira barnehage

'Er jorda skakk?'. Kunstnere: Bjørg Nyjordet & Magnar Gilberg 2009. Kunstnerisk konsulent: Merete Morgenstierne.

Utleira barnehage åpnet i 2006 med 56 plasser for småbarn. Utsmykkingen ble ferdigstilt sommeren 2009 som et landemerke både for barnehagen og nærområdet. På en forhøyning innenfor porten har kunstnerparet Nyjordet og Gilberg plassert en tre meter høy kule bygd av trelameller. Kulen ”svever” en halv meter over bakken på en skarp metallegg, og det luftige preget forsterkes av lys på undersiden. En lyskilde er også montert inne i kulen, og lyset trenger ut gjennom åpningene i konstruksjonen og markerer objektets betydelige volum –og kunstverkets markante tilstedeværelse.

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.