Kunst i Valset barnehage

 'Fantasier i tre'. Kunstner: Elisabeth Engen 2008/2009. Kunstnerisk konsulent: Ingun Myrstad.

I Valset barnehage har ungene et trygt og beskyttet uterom med barnehagens paviljonger som vegger ut mot veier og trafikk, og en bratt skråning opp mot det vakre friområdet bakenfor. I denne skråningen er det anlagt en tretrapp eller ”tribune”, der det er godt å sitte sammen og morsomt å hoppe og løpe opp og ned. Men her er ungene ikke lenger alene.Store biller, åmer og snegler med sneglehus har funnet seg plass på trinnene. De er heldigvis ikke ekte, men er skåret i tre og malt i lekre farger. Det fineste er kanskje likevel at det går an å sitte på dem, som små barnebenker. Det er trekunstneren Elisabeth Engen som er mester for de livaktige figurene,som er sju i tallet. Utsmykkingen ble gjennomført i forbindelse med rehabilitering og utvidelse av barnehagen.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.