Kunst - Julius Paltiels plass

Kunstnere: Haugen/Zohar Arkitekter og Nina Wang, landskapsarkitekt 2015. Kunstnerisk konsulent: Sissel M Bergh. 

Under bjørkene der Erling Skakkesgate møter Elvegata ligger Julius Paltiels Plass, på sommeren fylt med grønt gress og blomster. En spasersti oppfordrer forbipasserende til å krysse plassen og stoppe opp. En gang var dette Julius Paltiels nærområde, hans vei ut i livet, før det brått og brutalt nesten tok slutt. Julius Paltiel var blant de få som kom tilbake og kunne fortelle om nazistenes utryddelse av jødene. Han var et tidsvitne som aktivt fortalte om det som hadde hendt, for å hindre at noe slikt kunne skje igjen. Plassen er et sted for refleksjon og kontemplasjon rundt Julius og andre utsatte menneskers skjebne, for den enkelte alene, eller i fellesskap med andre. Dette er et rom for alle. 

Opparbeidelsen av plassen er et samarbeid mellom en gruppe initiativtakere og Trondheim kommune.

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.