Kunst - Kammen

Kunstner: Jorun Kraft Mo (1993). Bekostet av: Statens vegvesen. 

I 1992 ble det arrangert en idékonkurranse om utsmykning av rundkjøringen ved Bakke bro. Å utsmykke veianlegg er et ledd i arbeidet med en bevisst byutforming. Jorun Kraft Mo vant konkurransen med sitt forslag. Inspirert av de arkeologiske utgravningene i middelalderbyen kan Kammen sies å knytte tråder til de første kvinnene som bosatte seg ved Nidelvens munning.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.