Kunst - Kvinneskulptur, Kalvskinnet

Kunstner: Arne Durban 1960-tallet.

Arne Durban hadde en meget omfattende produksjon, først og fremst interiør- og portrettskulpturer, hovedsakelig i bronse. Særlig kjent er han for sine barne- og kvinnefremstillinger. Han arbeidet i et naturalistisk formspråk etter klassiske idealer. Det klassiske stillingsmotivet kontraposto er benyttet også i disse kvinneskulpturer. Durban la stor vekt på det formale, med avdempet linjespill og vakre, polerte overflater, og arbeidene er preget av ro og harmoni. En tid var han elev hos Wilhelm Rasmussen.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.