Kunst ved Lilleby skole

Kunstner: Merete Morgenstierne. Tittel: «Bjørn og flere andre» og «Beltedyr med flere hoder», 2013. Kunstkonsulent: Anne Helga Henning

Ved inngangen til Lilleby skole står Merete Morgenstiernes store bronseskulptur «Bjørn og flere andre». Det beskyttende dyret er en figur som kunstneren har brukt i flere sammenhenger og i ulike variasjoner. På Lilleby er det bjørnen som gir en følelse av trygghet for den som går inn gjennom porten. Her er det noen som ser den som kommer, bryr seg og passer på.

Inne på gårdsplassen deltar «Beltedyr med flere hoder» i leken som skolegården så ofte er full av. Den lave, men langstrakte bronseskulpturen består av «beltedyret» som hovedelement, med ekstra hoder på ryggen og med en liten vogn på slep. Oppi den sitter noen mindre skapninger, som tydelig har glede av å bli dratt rundt. De store hjelper med andre ord de små på Lilleby skole.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.