Kunst - Mellom rom

Kunstner: Erlend Leirdal (2000). Bekostet av: Trondheim kommune.

Erlend Leirdals utforming av Jomfrugata allmenning gir Fjordgata et pusterom.

Plassen er nøkternt og åpent utformet, med tre klart definerte nivåer som leder fra byrommet ned mot kanalen. Den steinlagte hovedplassen er lagt i et mønster som har tatt igjen detaljer fra et arkeologisk middelalderfunn i byens sentrum. Dette gir plassen et historisk sus. Nå kan vi ta i bruk denne allmenningen der folk før i tiden pleide å komme sjøveien og trekke opp båtene, fremby varene sine og komme i prat med byfolket. Her får byen tilbake en nærmere kontakt med vannet. Kunstneren har lagt stor vekt på den håndverksmessige utførelsen, og har hentet spesialhåndverkere langveis fra for å forme steinen på stedet. Smijernsarbeidene er også et slikt håndverksprodukt. 

 

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.