Kunst på Byneset helse- og velferdssenter

Kunstnere: Beret Aksnes: ‘Jordblå tavle’; Jon Gundersen: ‘Att o fram’; Johan Sager: ‘Rikke 19/22/3’; Barbro Maria Tiller: ‘Det var en stille sommernatt’ 2003/2004. Kunstnerisk konsulent: Annika Borg.

Byneset helse- og velferdssenter på Spongdal har fått en bred variasjon av teknikker, materialer og uttrykk i utsmykkingen av lokalene. Her inngår skulptur og tekstilkunst i en blanding med bilder på vegg. Ute hilser en skulptur av Jon Gundersen velkommen foran inngangen. Den er grovt skåret i stein og står og skinner med polerte flater og med et utseende som er hentet fra fabeldyrenes rike. Med et hode i hver ende er denne skapningen både på vei inn og ut og illustrerer på den måten de stadige bevegelsene i denne delen av bygningen. ”Det var en stille sommernatt” er tittelen på Barbro Maria Tillers bidrag til innemiljøet på institusjonen. Disse stikkordene til en fortelling er satt på en malt bildefrise øverst på en lang vegg i et av oppholdsrommene. Den visuelle fortellingen består av kjente elementer fra Tillers mangeårige virke som billedkunstner i Trondheim – som en rev, grantrær og hus – i hennes karakteristiske enkle, barnaktige strek. Den svenske kunstneren Johan Sager, med utdannelse bl.a. fra Kunstakademiet i Trondheim, er innkjøpt med figurative bilder i en skarp strek på hvit bunn. Beret Aksnes’ arbeid på senteret er en høy frittstående tekstilskulptur i en ren og enkel rektangulær form .

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.