Kunst på Dalgård skole

Kunstner: Erika Hauffen 2005. Kunstnerisk konsulent: Annika Borg. 

Erika Hauffen har valgt et kjent og kjært litterært emne for sin utsmykking i amfiet på Dalgård skole, nemlig Selma Lagerløfs ”Nils Holgerssons forunderlige reise”. Den kunstneriske løsningen er konkret, med en vegg fylt av et stort landskapsbilde i fugleperspektiv, og en hengende installasjon av gåsefigurer oppunder taket foran bildet. Fotografiet er i sort/hvitt og nesten eventyraktig i sin duse tone, skapt av kunstnerens karakteristiske bruk av primitiv fototeknikk, et nålehullskamera.

Nusse på gyngehest. Kunstner: Astrid Dahlsveen (1981)

Astrid Dahlsveen arbeider i et lett forenklet, naturalistisk formspråk, ofte med grupper der barn og ungdom er motivet. Hun ble født i Strinda og er fremdeles bosatt i Trøndelag. Dahlsveen er utdannet ved kunstakademiene i Oslo og i Nederland. Hennes produksjon er ikke stor, men komposisjonene har gjennomarbeidede proporsjoner og fint rytmespill.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.