Kunst på Munkvoll helse- og velferdssenter

Kunstnere: Marit Akslen: U.T.; Ulla-Mari Brantenberg: ‘Blått lys’; Morten Egstad: ‘Benk’ 2004. Kunstnerisk konsulent: Axel Becker.

Glass og treverk er vesentlige materialer i den kunstneriske pregingen av Munkvoll helse- og velferdssenter. Utenfor hovedinngangen er Morten Egstads svære trebenk godt synlig ved inngangen, innbydende myk i formen og anatomisk bekvem for den som fristes til å ta dette kunstverket i bruk, slik det også er ment. Ulla-Mari Brantenbergs glasskunst er velkjent, fra de små formater som vaser og drikkeglass, til de store volumer som en finner i omsorgsboligene på Munkvoll. Hennes utsmykking er like synlig fra innsiden som utsiden, i en korridor/ inngang med glassvegger både mot øst og vest. Flere av de høye glassfeltene har vakre blomstermotiver, mens enkelte andre vinduer har ensfarget glass i en variert palett. I entreen preger Marit Akslen en skillevegg med runde, heklede lapper i kraftige farger, føyd sammen ved hjelp av ståltråd til et regelmessig mønster.

 

 

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.