Kunst på Nypantunet helse- og velferdssenter

Kunstner: Carl Nesjar. Rose.

Senteret ble åpnet i 1992, og denne abstrakte skulpturen funker som en perle på plassen mellom bygningene. Den er formet slik at den kan fungere som en fontene. Flere små lyskastere montert inne i skulpturen gir en flott virkning når det blir mørkt.

Livslang kjærlighet.

Kunstner: Steinar Garberg (1994). Bekostet av: Kåre Romulslis legat.

Mann og kvinne er et annet navn på denne skulpturgruppen i bronse. Den kan tolkes som symbol på utholdenhet og trofasthet. 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.