Kunst på Okstad skole

'Den som leter, den finner'.  Kunstner: Silje Sagfjæra 2008. Kunstnerisk konsulent: Jostein Kirkerud. 

Silje Sagfjæras arbeid på Okstad skole omfatter inngangspartiet. Kunstneren er mest kjent som grafiker og ikke minst for sin oppdeling av billedflaten i rene fargeflater og skarpe kontraster. Dette er karakteristiske trekk som også preger utsmykkingen på Okstad skole, selv om materiale og teknikk er forskjellig. Over glassdørene i hovedinngangen har Sagfjæra fylt et femdelt vindusfelt med et bredt glassbilde. Fargeflatene har rette linjer og skaper friske sammenstøt mellom blå, gule og turkise former. Enkelte felter av klart vindusglass er med på å skape en livlig rytme og bevegelse i kunstverket.

 

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.