Kunst på Romolslia skole

Heiagjengen

Kunstner: Solveyg W. Schafferer (1984). Bekostet av: Kaare Romulslis legat. 

Schafferers statuer og figurgrupper viser som regel barn i lek og andre dagligdagse situasjoner. De fleste av hennes arbeider er naturalistiske, utført med en viss forenkling av figurene. De har ofte et humoristisk preg og gjerne en litt røff overflatebehandling. Skulpturen er livfull og gir et fint uttrykk for barns interesse og engasjement. Schafferer er født i Østerrike, men i april 1939 kom familien til Trondheim. Hun begynte senere på Kunstskolen på Øya i Trondheim, og debuterte som tegner og billedhugger i Trondhjems kunstforening i 1950. Senere var hun elev ved Statens kunstakademi under Per Palle Storm. 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.