Kunst på Sjetne skole

'Mose'. Kunstner: Inge Pedersen 2006. Kunstnerisk konsulent: Ingun Myrstad. 

Keramikk er stadig oftere tatt i bruk i utendørs utsmykkinger. Inge Pedersens bidrag på Sjetne skole er et markant eksempel på det. I tillegg viser han at keramisk materiale ikke nødvendigvis må begrenses til rene skulpturer, men kan fungere i en bruks- og nyttesammenheng. Her omfatter utsmykkingen sitteplasser i en trapp mellom nedre og øvre nivå av skolegården, der sola varmer godt når den kommer rundt hjørnet av bygningen litt utpå dagen. Utsmykkingen består av 12 kuber med keramisk overflate, fordelt på alle nivåer av den 10-trinns store og brede trappen. Overflaten, både toppen og de fire sidene av den enkelte kuben, er sirlig dekorert i intrikate, malte flettverksmønstre. Ornamentikken er lik fra den ene kuben til den andre, men ikke identisk. Fargen er forsiktig variert med en rekke nyanser av gult og grønt.

 

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.