Kunst på Tempe helse- og velferdssenter

Kunstnere: Anne Berit Nedland: ‘Balansekunst’ (Torget) & ‘Løype’. Merete Morgenstierne: ‘Løvetann med frø’ & ‘Kanne og blomsterpotte’. Torhild Aukan: ‘Barn I’ & ‘Barn II’. Helena Kive: U.T. 2002/2003. Kunstnerisk konsulent: Leiken Vik.

Ytterst på Tempesletta har denne institusjonen fått en fredfull plass med åpent og fritt utsyn mot Nidelva og Stavnebrua. Inne i det store gårdsrommet har Anne Berit Nedlands bronseskulptur ”Balansegang” fått hedersplass, med tre kvinnefigurer med afrikanske trekk som bærer hvert sitt objekt på hodet. På nærmeste yttervegg fortsetter Nedlands skulpturelle utsmykking i tre bronserelieffer, alle med menneske- og dyrefigurer fulle av handling og bevegelse. Et fjerde er innfelt i veggen like om hjørnet mot den innbydende hagen, der tre bronsefrosker kvekker fra steinene langs den kunstige bekken som snor seg gjennom et frodig grønnsvær, ned til en stille dam.
Hagen er stor og gjemmer enda en kunstner, Merete Morgenstierne, som har utnyttet naturens eget frodige materiale i et samspill med sine skulpturer. Den naturtro, malte metallskulpturen ”Løvetann med frø” er omgitt av et gitterverk som fungerer som klatrevegg for hagens levende vekster.
Innenfor veggene fortsetter det i organiske former med Helena Kive, som har levert store tegninger av trær i svart strek på hvite vegger, mens barn er tema for Torhild Aukans motiver, som er fotobaserte avtrykk i en blå tone på plate.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.