Kunst på Tiller vgs.

Gemini I and II

Kunstner: Espen Gangvik (2000). Bekostet av: Sør-Trøndelag fylke. 

Disse fem meter høye tvillingskulpturene reiser seg på hver sin side av skolen. Den første leder tanken hen på tidligere tiders oppdagelsesreisende som navigerte etter stjernebilder. Den symboliserer skolens oppgave: å stimulere søken mot ny kunnskap. Den andre skulpturen er plassert bak den store skolebygningen og spiller med sin arkitektoniske karakter sammen med bygningskroppen. Den gir assosiasjoner til de yrkesfaglige studieretningene. Selv karakteriserer kunstneren de blottlagte stagene og rammene som et ”industrielt og kvasi-mekanisk” uttrykk. Begge skulpturene er utført i aluminium. Når det har foregått en naturlig oksidering, skal firkantrørene males matt røde for å understreke hovedformen.

De siste årene har for øvrig Espen Gangvik arbeidet med skulpturer som er utviklet ved hjelp av tredimensjonal datagrafikk. Geometriske grunnformer transformeres fra en form til en annen og resulterer i nye, overraskende og ofte intrikate former som endrer seg med synsvinkelen. 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.