Kunst - Rubiks kurve

'Rubiks Kurve'. Kunstner: Michael Johansson 2010. Kunstnerisk konsulent: Anne-Helga Henning. 

Med ”Rubiks Kurve” har Michael Johansson forsøkt å danne et skille mellom boligområdet Svartlamon og næringsområdet mot nord. Den lange buede veggen har fått plass på hjørnet av Strandveien og Nordtvedts gate for å markere en vennlig og myk overgang fra de private hjemmene til de industrielle arbeidsplassene bortenfor. Innenfor et rammeverk av stål gir veggen rom for ulike hverdagslige ting i et mønster med kvadratiske felter, 1 x 1 m store. Både det konsekvente firkantmønsteret og den skarpe fargebruken gir klare assosiasjoner til Rubiks kube og til en lignende intellektuell lek med kunstneriske virkemidler.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.