Kunst - Skihopperen

Kunstner: Kirsti Aall (1991). 

Skulpturen, en skihopper på en slank sokkel av cortenstål, ble laget i 1981. Den sto først plassert bak Trondheim tinghus, men ble flyttet til Granåsen i 1991. Her ble den et element i rammen om de store skiarrangementene i Granåsen: NM på ski 1992 og VM på ski i nordiske grener i 1997. VM- og OL-vinner Toralf Engan skal ha vært modell for skulpturen.

Kirsti Aall arbeider i gips, betong og marmor. Hun har en naturalistisk uttrykksform, og har spesielt vært opptatt av figurer i fritt svev -som denne skulpturen er et godt eksempel på.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.