Kunst - To sylindriske skulpturer

Kunstner: Hilmar Fredriksen (1995). Bekostet av: Utsmykkingsfondet for offentlige bygg. 

I 1994 ble det utlyst en konkurranse om utsmykning av bygget. Hilmar Fredriksen vant med sin nonfigurative skulptur plassert som et gitter over ventilasjonsanlegget ved hovedinngangen til høgskolens avdeling. De klare fargene gult, blått og grønt spiller mot det rustfargede jernet under og gir en sterk signaleffekt. Fredriksen har en allsidig kunstnerisk virksomhet som spenner fra det enkle til det dramatiske, ofte med et underfundig budskap. Kunstneren har utført mange offentlige utsmykningsoppdrag. Han er professor ved Statens kunstakademi i Oslo. 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.